Thursday, February 24, 2011

kereta..









Assalamualaikum.. ape kaba semue?? hope korg sehat2 je ea.. sebenanye,, aku mnt sgt ngn krte SORENTO.. nti kalau aku dah ckp duit.. aku nk bli la krete ni.. xpon, aku nk soh suami aku hadiah kan kt aku mse hri prkhwinan aku n die nti.. msti dye nk blikan pny.. sbb,, die xnk kcewekan aku.. sape lah yg betuah 2 kan.. msti korg pon dgn aku jgk.. da 2,, xphm2 lgi ke.. cpt lah blikan aku krete ni... cpt!!!!!!!

jangan ada benci-CASEY


Assalamualaikum.. cube korg hayati lirik lgu ni....

ANDAINYA ADA DIANTARA KITA NANTI
BERUBAH HALA SERTA MEMUNGKIRI JANJI
JANGAN ADA BENCI
SUKA DAN DUKA DI LALUI
JADIKAN KENANGAN DI SUDUT HATI

ANDAINYA CITI-CITA TIDAK KESAMPAIAN
IKATAN MURNI TERPUTUS DI PERTENGAHAN
JANGAN DI KESALKAN
JANGAN LANTARAN KEGAGALAN
KITA SALING BERDENDAM SALING BERMUSUHAN

UNGKIT-MENGUNGKITI
SAKIT-MENYAKITI
MEMUSNAHKAN DIRI

KITA HARUS TABAH DAN BERSEDIA
CEKAL MENGHADAPI KEMUNGKINAN YANG TIBA
KADANG KALA YANG BERLAKU
DI LUAR JANGKAAN KAU DAN AKU

derma darah



Assalamulaikum.. kepade para gadis yg comel2 n para jejake yg macho knonnye.. hri ni aku derma darah.. mle2.. tkt lah jgk kan tgk jarum yg besa 2.. tp, ttbe je aku berani nk derma darah.. plek bin ajaib,, dan semue nye brjln dgn lncr.. amin.. yg plik nye 2.. cpt sgt darah aku dah ckp 300ml.. darah org baik mmg mcm 2 kalau korg nk tao.. so..kalau korg nk tao korg baik ke sebaliknye,, prgi lah drme darah.. kalau cpt pnh, baik,, kalau x.. TETTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!! xperlu aku nk xplain lgi k.. k slmt mencube!!;)

Wednesday, February 23, 2011

fesyen peredaran masa


assalamualaikum.. hai si comel n sang nsem.. hehe.. mcm mne arini.. good x?? hope good2 jelah.. hmm. eah! eah!. entry kali ni kte nk ckp pasal FESYEN.. as u all know.. fesyen vintage sdg brleluase mcm perempuan yg gedik2 mnt kt justin bebey a.k.a "bieber fever".tetttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!.. xkire lah yg pkai tdg ke, xke,, sme je semue,, fesyen vintage ni dh ada mcm2 kategori yg sesuai. ingat yang rambut rebond,yg rambut curl-curl,yg highlight pink purple je yg boleh pakai fesyen vintage???. HELLO! kami wanita muslimah yang suci lagi sejati nie pun boleh beat lagi lawa dr diorg.hahahhaa.TETTTTT! then mostly kt internet sekarang macam2 link yg sediakan panduan about vintage nih,yg jual baju,fesyen shawl untuk wear baju vintage.so,as pe-VIEW internet tegar kann.just google search ;) . so, jumpa di -> NEXT entry.korang jaga diri!sayang semuaaa."kak nita punya trademark!hehe.salam ;)

le petit fran├žais picture on VisualizeUsNow You Can't Get Enough
There's always a reason to SMILE.


asam pedas ikan pari

assalamualaikum.. cara2 masak asam pedas:

1.bawang merah.(3@4 ulas)
2.bawang putih.(2@3 ulas)
3.halia sehiris

tumbuk 1.2.3 dgn campurkan sedikit garam.

4.lada boh.(2 senduk)
5.air asam jawa.(sebesa 50sen)
6.ikan pari.
7.daun kesum.(10 helai)
8.bendi.(5 batang)

panaskan minyak sebanyak 1 1/2 senduk.
masukkan bahan yg telah ditumbuk.
tumis sehingge garing.
masukkan lada boh.
tunggu sampai minyak kelua@lada garing.
masukkan air asam , ikan , daum kesum , bendi.
tunggu sampai mendidih.
sedia di hidang.
ianya mengambil mase dalam 10@15 minit sahaja.
mudah dan sedap.
ahhhhhhhhhh!!!!..
cubelah di rumah=)

k.u.c.i.n.g


K=kehidupan

U=untuk

C=cari

 I=ilmu

N=nikmatnye

G=gemilang

kehilangan org yg disayang..

assalamualaikum.. ape kaba semue.. sehat??..ape perasaan korg kalua org yg kau syg pergi tglkan kau bt selame2nye.. msti kau sedih kan.. mcm 2 la aku.. sedih sgt bile ayah aku dah xde.. kalau aku d bndgkan ngn ibu.. aku lgi rapat ngn ayah aku.. ngn ayah ni senang.. nk bt ape je ok.. jnji kau bgitao dye.. dpt ibu aku.. hamek kau.. 2 hri xilg pns kau kne bebel.. hahaha.. biase lah,, kaum ibu ni kan,., lain sket,, ape yg lain pon aku xtao.. hehehe...tp skg,, smue dah berubah... mcm mne pon ibu aku dok potpet2,, aku ttp kne dgr sbb aku xnk menyesal di hti ketiadaan nye.. korg msti pahamkan ape yg aku mksdkan.. hmm.. tpi.. rndu gle kt ayah aku.. trigtlah.. sllu kemane ngn dye.. skg,,tgl pic dye je.. walau ape pon.. dye ttp kt ati aku.. bnde 2 korg prlu tao.. kalu dlu nk ape je dpt.. tp skg..semue 2 kne  ushe sndri sbb ayah dah xde,, xde sape nk mnje kan aku lgi.. hehe.. baru lah aku tao.. tinggi nye langit.. rndah ny tanah fama ni(mcm knl jekan syt 2) hehe.. yelah.. kan dialog hantu kak limah balik rumah.. msti lah korg tao..ayah aku ninggal taon 2009.. mse 2 aku nk amek spm.. sdh lah kan xde org yg d syg.. mcm dah mls nk smbg stdy.. tp.. nsb baik mbe2,fmly,ckgu bgi smngat kat aku.. dpt gak aku teruskan.. then aku smbg stdy kt kptm bp.. slme ni aku xtao pon kalau ayah aku nk anak dye stdy kt stu.. ble aku dah abis sem 1.. bru ibu bgtao.. bgge lah jgk dpt penuh kan hsrt ayah,, walaupon ayah dah xde.. n aku nk stdy btl.. no play2 ar.. demi my dad!! brulah ayah aku bgge ngn aku.. anak bgsu pon blh bejaye,, tnpe di manjekan ok,, haha,, k lah,, tata,, salam=)

geram!!


assalamualaikum.. a lonely girl.. girls akan lonely apabila die tidak brteman..dan akan menyampah kalau ade lelaki yg mengongkong nye.. dan x semue laki mengongkong girls..apabile aku dah lonely.. mula lah aku pk yg bkn2.. nk itu lah.. nk ini lah.. mcm2 brmain kt kepale otak nates aku ni.. haa..dtg lah idea nk tls entry ni..korg kalau sunyi bt ape ar,, aku xtao lah nk bt ape.. aku xde org nk tmankan aku.. hmm. korg msti ade kan.. dan knp lelaki ske amk serius tnpe soal btl ke x?? laki2... korg egt girls ni jahat sgt ke nk main kan korg.. tah2 korg saje je kan cri point nk tggl kan girls.. bt 2 salah.. ni salah.. madah korg jelah je yg btl.. menyampah aku..mcm lah btl lah.. 2x5 je kot.. hampeh.. ape??marah??.. dah mmg btlkan nk bt mcm mne.. pening2.. kalau aku pk pasal laki ni. xde kesudahan nye,, yg baik,baik sgt.. yg tutt.. tutt sgt.. cinabai betol..rmai laki yg aku knl baik.. tp ble dah cple.. mulah bt perangai.. nk bt 2 xb lh.. ini x blh.. egt aku bini kau.. yg cntrl ape yg aku buat semua.. aku xde pon kongkong idp kau... kalau kau bce ni.. bgs lah,.. bia kau seda skit.. pas ni kau x kongkong the next gf kau.. paham.. awek bkn utk di kongkong ok... hrp kau phm...nasib lah aku cple ngn kau xlame..

midterm

assalamualaikum... 28.2 ni dah midterm... tkt seyh.. mklm lah stdy main2.. ni lah dpt nye.. time lect aja.. g borak ngn oier.. hehe.. dah dkt exam bru trkial2 cri note.. pdn mke aku.. haha.. xpe2.. aq blh bktikn yg aku blh buat midterm ni.. korg xpecaye?? tgu jelah result aku nanti.. msti gmpk pny.. ape gne.. stdy hard.. tp haram kejadah korg xphm.. jdi mcm aku sudah.. last mnt bru stdy,,(astagfirullah).. result gmpk jgk.. ehem.. jeles lah 2 kan.. xpe2.. korg pon blh dpt ngn ushe ggh korg 2... pecaye lah,, di mana ade kmahuan di situ ade jalan,, tp jgn over cnfdnt plak.. mcm aku.. tp kdg2 jeleh.. xselalu.. bak kate najah.. confident sgt.. hahah...dye jeles lah 2, tgk aku lgi ehem2 dri die...(takbur lah plak,,) ewwwwuuuu.... tp aku plg takot cmptg math.. mcm nk kne barah otak seyh aku buat latihan nye.. kalau aku xdpt A mmg lah... haish.. xtao aku nk ckp ape.. hehe.. mntk2 aku dpt rslt yg padan ngn ushe aku.. aku ni kan rajin.. msti dapat dekan punye,,(amin)... korg yg bce ni,, doakan ye... ilg sket dose2 kcl korg doakan kejayaan aku.. hahaha.. thanks=).. korg kan ske bt dose.. xslh ubah diri korg utk dpt phle dgn doakan aku n kekawan aku.. ok lah.. tata....jgn lupe doakan tau.. salam=)