Saturday, December 17, 2011

First time tak dapat :(

assalamualaikum.. hai fatin, *tuju kat diri sendiri.. hehe.. hmm.. kate org kalau nk kn sesuatu msti lah brusa dgn gigih.. tpi sikap aku ni plik skit.. kalau aku nak,, aku just ckp dalam hati je yg aku nak kan sesuatu.. tpi usehe,, mmg kelaot lah kan.. sbb kebanyakkan yg aku nak 2, mesti dapat.. sampailah stu tahap ni.. ape yg aku nak, tak dapt.. rse mcm marah jgak lah.. sbb sllu nye aku msti dapat dgn senang,, kali ni mcm saje plak nk duga aku en.. ssh btl nk dapat.. nak kne usaha ke?? ohh DAMN!!! mmg tak lah en aku nk usaha,, bt pnt aku je.. dpt blm tntu.. alaaa,, suatu hari nnti msti dapat pny.. aku kan pandai brlkon.. bt lah mke ksian ke,, mke bjet2 ayu ke.. msti org ksian pny lah.. n kompom dapat.. haaa.. senang tak hidup aku.. senangkan.. tpi tak sesenang yg korg pk.. sebab korg egt senang ke nk bt mke ayu ni,, mke ksian,, ssh taw,, mau tak tido mlm aku praktis.. kate org practice make perfect.. haha.. TERBAIK!!! :)
hmm.. sampai skrg aku blom dapat lagi bnde 2.. sbb dye dah ade org lain yg dapat.. so,, aku xley lah nk kn tu jgak.. kne lah aku nk bnde lain..
lepas ni aku nk cari pakwe lah.. :) kalau ade clon,, pass2 lah kt aku ea.. ^_^

Cinta Dalam Hati

Mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa dicintai
tak mengapa bagiku
asal kau pun bahagia dalam hidupmu, 
dalam hidupmu
telah lama ku pendamkan perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintamu pun adalah
bahagia untukku,bahagia untukku
ku ingin kau tahu diriku disini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga hujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

Sunday, September 25, 2011

Manusia.. Malaikat.. Syaitan

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu ....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? ..

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.....
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ..

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. .... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1... Anda - Patut ke aku biarkan teks ini tetap di sini..
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (sebarkan ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2 biar je disini..kalo boleh delete je

HA ! CAMNE?

Thursday, September 22, 2011

memang tak kan ada gadis 
seperti aku
tpi yg lebih baik
banyak

memang tak kan ada gadis
sehebat aku
tpi yg lebih hebat
banyak

maka tak perlu
kamu susah hati
banyak lagi gadis yg bisa kau pilih
untuk kau jdikn
sandaran hati

memang tak kan ada gdis 
seseksi aku
tpi yg lbh seksi
banyak

memang tak kan ada gadis 
secomel aku
tpi yg lbih comel
banyak

maka tak perlu
rujuk rayu itu
jgn sampai kau
rndahkn drimu
memaksa aku tuk jdi pacarmu



MUKE AKU LAH.. XKN MKE KAU PLAK!!!




Wednesday, September 21, 2011

DAMN!!!



































HIDUP TERASA KOSANG!!!

Thursday, February 24, 2011

kereta..









Assalamualaikum.. ape kaba semue?? hope korg sehat2 je ea.. sebenanye,, aku mnt sgt ngn krte SORENTO.. nti kalau aku dah ckp duit.. aku nk bli la krete ni.. xpon, aku nk soh suami aku hadiah kan kt aku mse hri prkhwinan aku n die nti.. msti dye nk blikan pny.. sbb,, die xnk kcewekan aku.. sape lah yg betuah 2 kan.. msti korg pon dgn aku jgk.. da 2,, xphm2 lgi ke.. cpt lah blikan aku krete ni... cpt!!!!!!!

jangan ada benci-CASEY


Assalamualaikum.. cube korg hayati lirik lgu ni....

ANDAINYA ADA DIANTARA KITA NANTI
BERUBAH HALA SERTA MEMUNGKIRI JANJI
JANGAN ADA BENCI
SUKA DAN DUKA DI LALUI
JADIKAN KENANGAN DI SUDUT HATI

ANDAINYA CITI-CITA TIDAK KESAMPAIAN
IKATAN MURNI TERPUTUS DI PERTENGAHAN
JANGAN DI KESALKAN
JANGAN LANTARAN KEGAGALAN
KITA SALING BERDENDAM SALING BERMUSUHAN

UNGKIT-MENGUNGKITI
SAKIT-MENYAKITI
MEMUSNAHKAN DIRI

KITA HARUS TABAH DAN BERSEDIA
CEKAL MENGHADAPI KEMUNGKINAN YANG TIBA
KADANG KALA YANG BERLAKU
DI LUAR JANGKAAN KAU DAN AKU

derma darah



Assalamulaikum.. kepade para gadis yg comel2 n para jejake yg macho knonnye.. hri ni aku derma darah.. mle2.. tkt lah jgk kan tgk jarum yg besa 2.. tp, ttbe je aku berani nk derma darah.. plek bin ajaib,, dan semue nye brjln dgn lncr.. amin.. yg plik nye 2.. cpt sgt darah aku dah ckp 300ml.. darah org baik mmg mcm 2 kalau korg nk tao.. so..kalau korg nk tao korg baik ke sebaliknye,, prgi lah drme darah.. kalau cpt pnh, baik,, kalau x.. TETTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!! xperlu aku nk xplain lgi k.. k slmt mencube!!;)

Wednesday, February 23, 2011

fesyen peredaran masa


assalamualaikum.. hai si comel n sang nsem.. hehe.. mcm mne arini.. good x?? hope good2 jelah.. hmm. eah! eah!. entry kali ni kte nk ckp pasal FESYEN.. as u all know.. fesyen vintage sdg brleluase mcm perempuan yg gedik2 mnt kt justin bebey a.k.a "bieber fever".tetttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!.. xkire lah yg pkai tdg ke, xke,, sme je semue,, fesyen vintage ni dh ada mcm2 kategori yg sesuai. ingat yang rambut rebond,yg rambut curl-curl,yg highlight pink purple je yg boleh pakai fesyen vintage???. HELLO! kami wanita muslimah yang suci lagi sejati nie pun boleh beat lagi lawa dr diorg.hahahhaa.TETTTTT! then mostly kt internet sekarang macam2 link yg sediakan panduan about vintage nih,yg jual baju,fesyen shawl untuk wear baju vintage.so,as pe-VIEW internet tegar kann.just google search ;) . so, jumpa di -> NEXT entry.korang jaga diri!sayang semuaaa."kak nita punya trademark!hehe.salam ;)

le petit fran├žais picture on VisualizeUsNow You Can't Get Enough
There's always a reason to SMILE.